2a Sessió. 28 novembre. 15-17.30h (Mediateca CRP)
ROBÒTICA EDUCATIVA. MAKEY MAKEY - SCRATCH

MAKEY MAKEY

Primer de tot preparem les plaques del Makey Makey.

image12.JPG

Començem a treballar i veiem que necessitem tancar el circuit per tal que la corrent passi, i podem veure que si ens donem les mans la corrent passa per dins nostre i tanquem el circuit.

image10.JPG

Coneixem i treballem amb materials conductors, diferents fruites i verdures, i veiem que l'AIGUA també és un material conductor de l'electricitat
image7.JPGimage6.JPG

Un cop hem vist els material que són conductors, fem petites programacions amb l'Scratch on hi intervenen aquests materials:

image9.JPGimage8.JPG

Finalment, fem una construcció i juntament amb la programació d'Scratch, juguem a dos jocs: PACMAN Scratch i SIMON Scratch.

image3.JPGPACMAN.JPG

image1.JPG image2.JPGSCRATCH

Per als nens i nenes de 3 a 7 anys hi ha una versió reduïda per a tauletes anomenada ScratchJR (Premeu per descarregar-lo)
  • Al CRP deixem en préstec una tauleta Android amb ScratchJr instal·lat.

Scratch Card Les targetes de Scratch proporcionen de manera ràpida aprendre a moure's i fer servir el programa. Aquestes targetes les podem trobar amb català i amb anglès.


CODECLUB
En aquest apartat web podem trobar una sèrie de materials que es van actualitzant i creant de nous que es poden fer servir a l'hora de treballar amb Scratch. Els trobem dividits en tres blogs:

Scratch Català és un portal Web on podem trobar explicacions del programa, una sèrie de tutorial de com funciona, llocs on imparteixen cursos d'Scratch, recursos, projectes...


Anna Pujals